18-годишен младеж почина, след като беше пребит в центъра на Враца. До трагедията се стигна след спор за предимство. Оказва се обаче, че оръжието с което е убит младежа е негово. Тодор е слязъл от колата си, носейки бокс, обяви зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев.

Тодор Йорданов сигнализирал с клаксона на автомобила си на двама пешеходци, които ходели по платното на оживена улица в града. Това отключило агресията на мъжете.

Очевидци разказват, че единият държал момчето, докато другият го биел. В колата била и приятелката на Тодор, но тя не била в състояние да се намеси. Любителско видео показва последните минути от живота на Тодор. След жестокия побой той все още е прав, около него са близките му. Изведнъж момчето се свлича на тротоара. Настъпва паника. Младежът изпаднал в безсъзнание, работещите наоколо се опитали да му помогнат, но той в крайна сметка починал от раните си в болницата.

Извършителите на престъплението са разкрити и заловени. Те са двама братя - на 32 и 36 години. Единият е криминално проявен, като той опитал да избяга на полицията. Враца е в шок след трагедията.

Друга свидетелка на трагедията разказва, че на телефон 112 никой не им е отговорил.

Ден на траур обявиха днес в СОУ "Васил Кънчов", където е учил убитият младеж.

Съучениците на момчето се събраха преди учебните занятия заедно с младежите от клуба по таекуондо, с които Тодор е тренирал, на мълчалив протест пред училището. Днес психолози започват работа с учениците, за да преодолеят травмата от убийството.

Междувременно приятелите на 18-годишното момче направиха Facebook страница, в която приканват всички желаещи да се включат днес от 18:00 часа в мълчалив протест пред сградата на полицията във Враца.

"Нека не забравяме довечера за какво излизаме! Да не създаваме излишно напрежение и нека се държим като цивилизовани хора !!! Да се разграничим от всички тези ,заради които се събираме", пише на страницата една от организаторките на протеста Теди Янкова.

Още за побоя може да видите ТУК

TNS.bg