Делото срещу 51-годишния Стефан Герганов и вече пълнолетният му син Марио Герганов, отново не стартира днес. Причината бе, че един от съдебните заседатели е възпрепятстван заради катастрофа и не може да присъства на делото. Така съдия Петко Минев насрочи заседание за дата през септември месец.

Предходното  Разпоредителното заседание, проведено в Окръжен съд-Пловдив, отново бе отложено, тъй като магистратите прецениха, че има допусната грешка в обвинителния акт, касаеща наточна правна квалификация.

Инцидентът е станал на 12- ти август 2021 година, като бащата е предоставил автомобила си на неправоспособния си син. Според обвинителния акт срещу подсъдимия Марио Георгиев- към онзи момент непълнолетен и неправоспособен водач, е повдигнато обвинение за това, че на посочената дата по пътя между Калофер и Калоферски мъжки манастир при управление на джип,  който е собственост на баща му Стефан Герганов  е нарушил правилата за движение: Като водач , младежът е не се е съобразил и не  е намалил скоростта на движение, докато влиза в завой и по непредпазливост е причинил смъртта приятелката му, която е била в автомобила- Мария Караиванова. Срещу бащата Стефан Герганов също е повдигнато обвинение.

В съдебната зала днес отново присъстваха и двамата обвиняеми, както и пострадалите родители Антония Караиванова и Димо Караиванов, които са конституиранит като частни обвинители и бяха представлявани от адвокат Евдокия Кемалова. Обвиняемите изразиха желание за съкратено съдебно следствие. Тоест ще признаят вината си и описаните факти в обвинителния акт, като няма да се провеждат разпити на свидетели и вещи лица.  Така наказанието им ще бъде намалено с една трета.