Преди две седмици 24-годишния Цветомир Никитов намери смъртта си след продължителен купон и употреба на психотропни вещества. Според запознати на пазара се е появила нов вид дрога, която предизвиква халюцинации и усещания, нямащи нищо общо с действителността.  TrafficNews.bg потърси за коментал Ангел Личканов-Личкана , който е  знакова фигура в ъндърграунда. Свързват името му с групировката  ВИС 2. Ето какво коментира той за пазара на дрога, за срещата на "страховитите босове" за панахидата на Патерицата и Италианеца,  какво си спомня за тях, за убийствата на Лудия и Даскала, както и за това как се чувства след катастрофата, при която загина  12 -годишно момче:

-Преди две седмици един млад пловдивчанин загина , скачайки от 5-я етаж. Говори се , че това е станало, след като младежът е употребил някакъв нов вид дрога, която влиза агресивно на пазара. Знаете ли нещо повече за нея?

- В момента на пазара неконтролируемо се продават всякакви боклуци.  Наркоразпространението е в ръцете на хора, които нямат никакви скрупули. Тези типове са готови на всичко, за да продадат стоката си. Техни жертви стават момчета и момичета с възможности.  Според мен това няма да е последния случай с фатален край. Но за някои може и да не чуем.

- Продажбата на наркотици едва ли може да спре напълно, но все пак какъв е начина да се предотвратят подобни случаи?

- Сигурен съм, че има начин да се сложи ред, но никой няма полза от това.  Хората обаче , които искат да се борят, не им се позволява. Защото някой има полза от това на пазара да има хаос. Бизнесът е за милиони, но това е бизнес със смърт. А умират децата ни. Това е истината.

- По-добра ли беше ситуацията, когато в Пловдив имаше монопол на пазара?

- За мен в този бизнес няма нищо добро.

- В някои пловдивски медии излезе информация, че на 5 април в Пловдив ще има среща на „страховити босове” за годишнините от смъртта на Георги Калапатиров и Петър Петров. Вие един от тях ли сте?

- Не съм никакъв страховит бос , аз съм нормален човек.  След прехода такива не останаха. Или са по затворите, или на са на гробищата. Може би ще направим някаква панихида, но те дори и близките още не знаят.

-Бяхте близък с Италианеца и Патерицата. Какво си спомняте за тях?

-Италианеца беше тарикат момче, което си отиде за едното нищо. Патерицата също беше добро момче , човек на когото можеш да разчиташ. Който ще ти застане зад гърба. Ползваше се с голямо уважение, беше много възпитан.  Патерицата беше много стилен, обличаше се само от Италия. Но и те бяха жертви на прехода.

-  А какво се говори за последните жертви на прехода- Димитър Стоянов –Лудия и Стефан Техов- Даскала?

- Техов е жертва на грабеж. При Митьо Лудия нещата са доста комплицирани. Не знам дали това убийство ще бъде разкрито.

- Преди месец бяхте зад волана на кола, която блъсна дете на бул. „Цар Борис Трети Обединител”. По-късно момчето почина. Разговаряли ли сте с родителите му след фаталния инцидент?

- Не , не съм. Те като че ли малко се страхуват. Сигурно заради името ми. Но искам да се видя с тях. Много съжалявам за детето. Но не се чувствам виновен. Това можеше се случи на всеки, защото малкият буквално се хвърли върху колата.  Знам , че вече са разпитани всички свидетели.

-Как виждате края на това дело?

- Притеснен съм. Защото само, защото съм Личкана , мога да отнеса по-тежко наказание. И това няма да е за първи път.

- Вчера беше 8 март. Носи ви се славата на ценител на женската красота. Колко букета подарихте?

- Разорен съм! Шегувам се. Много са , но по –добре да не казвам колко, че на някои хора ще им стане лошо.

TrafficNews.bg