Алкохолният бос Миню Стайков не е в тежко здравословно състояние и може да бъде лекуван в болницата на МВР. Това смятат лекарите, които изготвиха тройна медицинска експертиза по искане на Апелативния специализиран наказателен съд, стана ясно на днешното заседание. Специалистите дори подозират, че бизнесменът няма нужда да се придвижва с инвалидна количка, с която се появява пред магистратите.
 
Своите мнения в съда дадоха неврохирургът д-р Николай Габровски, уролозите д-р Стоян Пеев и д-р Емил Доросиев, както и неврологът д-р Мария Димитрова.  Според тях лечението на Стайков може да бъде проведене в МВР болница, но в момента дори няма нужда да бъде настаняван в клиника, защото може да бъде лекуван с хапчета. 
 
Прегледите в "Пирогов" са показали, че арестантът няма исхемичен инсулт. Той има проблем с уринирането , което се дължи на доброкачествено образование на простатата и нейното увеличаване. Лекарите обясниха, че Стайков е отказал да му се направи ядрено-магнитен резонанс в спешната болница. Такъв му е правен в клиниката на МВР, който показал, че има мозъчно съдова болест.
 
До момента eкспертите са видяли само описаните резултати от това изследване, но и картината от самия магнитен резонанс.  При това имало разминаване между техните констатации и предните прегледи. Затова те смятат, че едно ново изследване ще изясни състоянието на Стайков. 
 
На него не му е правено кардиологично изследване, тъй като не е разпоредено от съда. Д-р Мария Димитрова заяви, че Стайков е оказал да бъде изправен и да върви. В същото време се на установени причини да не може да ходи. Тя беше категорична, че установените заболявания не отговарят на оплакванията на бизнесмена. 
 
Адвокат Лъчезар Таков, който защитава собственика на винпром "Карнобат", заяви, че причината той да откаже нов ядрено-магнитен резонанс е, че това изследване облъчва, а и Стайков имал клаустрофобия. Защитникът се възмути, че д-р Димитрова прегледала бизнесмена за две минути като "го чукнала по коляното и го драснала по петата". 
  
Защитата поиска нова експертиза, тъй като не са направени кръвни изследвания, но съдът отхвърли искането. Очаква се магистратите да се произнесат дали да променят мярката за неотклонение на Миню Стайков.