Апелативният специализиран съд отложи решението дали да пусне алкохолния бос Миню Стайков от ареста заради влошеното му здраве. На днешното заседание трябваше да бъде представена нова медицинска експертиза за състоянието на бизнесмена, за да се реши дали болницата към Софийския затвор е подходяща за лечението му. 
 
В залата обаче се яви само едно вещо лице от общо четирима лекари, изготвили експертизите. След справка от кабинета на директора на "Пирогов" проф. Асен Балтов съдът обяви, че тримата отсъстващи доктори са ангажирани със спешни операции и изпити. 

Те трябваше да бъдат разпитвани като свидетели във връзка с нова съдебномедицинска експертиза за здравето на Стайков. 

Адвокатът на Стайков - Лъчезар Таков настоя те да присъстват, защото имал въпроси към тях. Така се стигна до отлагане на решението на съда, като следващото заседание ще бъде след 5 юни заради ангажименти на адвоката.
 
По-рано Таков обяви за постановка съобщението на прокуратурата за намерените забранени вещи в помещението на Миню Стайков в затворническата болница.
 
Защитникът заяви, че не разбира как може да се установи чие притежание са напитки, храни и други вещи, след катов стаята на бизнесмена има още четирима лишени от свобода. Освен това той допълни, че не е тайна, че по принцип всеки арестант може да гледа телевизия, та дори и цифрова.
 
Таков обясни, че знае за проверката на стаята, но от медиите разбира за “намерените” неща. Адвокатът коментира още, че е бил много пъти в тази стая, че клиентът му е на системи и трудно може да взима каквото и да било.