„Един полицай ми съобщи, че пострадалият е Милен Цветков и е починал. Почувствах, че светът ми свърши“. Това каза днес пред съда Кристиан Николов, обвинен за смъртта на журналиста.

Делото за катастрофата, при която загина Цветков, е на финалната права. В началото на обясненията, които даде пред съда, Николов още веднъж изказа съболезнования към семейството на журналиста, предаде БТВ.

Подсъдимият твърди, че внезапно се е почувствал зле и това е довело до фаталния инцидент.

„Най-малкото, ако знаех, че има нещо, нямаше да се качвам на автомобила. Щях да си взема едно такси. Не съм имал фишове за превишена скорост. И съм се грижил за себе си и спътниците си. Изведнъж ми причерня, колата е с ръчни скорости, спомням си силен удар, стреснах се много, уплаших се за живота на хората. Колата по инерция стигна до мантинелата. Всички бяхме в шок. Първата ми реакция беше да погледна себе си и спътниците си“, обяви пред съда Николов.

Той е бил изненадан от това, което чул в телевизионните репортажи за себе си – че е наркоман, мамино синче, че нищо добро не е направил.

„Искам да кажа, че от самото начало съм съдействал на полицията и разследващите. В ареста една вечер бях заспал, старшините отвориха и казаха, че трябва да изляза. Започнах да изпадам в паника. Вкараха ме в една стая с двама мъже от служба, която не мога да възпроизведа е момента. Единият каза, че се занимавал с разследване за наркотици. Вербално ме тормозеха, като говореха лъжи. Моето единствено предположение за наркотиците в кръвта ми е, че някой , познат или непознат, си е направил глупава шега с мен“, каза още обвиняемият.