Най-разпространената от последните седмици кражба от коли е на винетките. Поредният им удар е от тази нощ в квартал „Твърди ливади“ на Перник. Крадците са разбили страничното стъкло на автомобила и без да бъдат забелязани от никого са разлепили внимателно винетката, съобщи struma.bg.

Нямам застраховка автокаско, преди дни разговарях в една от застрахователните компании, но ето че ми разбиха колата преди да я застраховам. Крадците са търсили и друга ценна вещ, но не са открили. Сега ремонтът и нова винетка ще ми струват общо 200 лева, оплака се собственикът.

Оказва се, че законът не защитава собствениците от този вид кражба. Не е сигурно, че ще му дадат нова винетка без да плаща само на базата на протокола от полицията и документа за стикера. Тази сутрин съседи се бяха събрали на паркинга и коментираха дали не е по-нормално вместо това агиттабло със залепени на предното стъкло стикери на винетки, гражданска отговорност, платен данък да се плаща пътен данък и да се решава проблема.

А и цената на винетките тази година е предмет на съдебен спор. Какво ще се случи със собствениците на коли, които вече имат скъпия стикер, а съдът го обяви за незаконен? Коментарите бяха, че до сега не се е случило цена да падне, а по-скоро обратното.

Още новини ТУК

TNS.bg