"Тежки" кражби очевидно са сред новия моден тренд на апашите "берачи". Два обира на едро са осъществени вчера, а извършителите са прибрани в ареста.

43 килограма медни проводници са намерени в "Опел" при рутинна проверка на автопатрул. Колата е засечена вчера рано сутринта на изхода от средногорския град по посока за село Панагюрски колонии, а в колата били двама мъже на 46 и 33 години от селото. В колата са открити чували, в които бил укрит метала. При проведеното разследване полицаите установили, че кабелите били откраднати от района на местна медодобивна фабрика. "Дуото“ е задържано в ареста за срок от 24 часа. По случая е образувано полицейско производство. 

Междувременно жена е откраднала близо 20 килограма грозде от лозов масив край град Септември. Собственикът подал сигнал, в който посочил, че е засякъл млада жена в масива, която си беряла грозде противоправна. На мястото незабавно бил изпратен полицейски екип. Униформените задържали 38-годишна жена от същия град. У нея органите на реда установили близо 30 килограма грозде. Откраднатата продукция била върната обратно на собственика, а жената е отведена в ареста. Спрямо нея се води преписка, която ще бъде докладвана на прокуратурата.