Сигнал за кражба от апартамент бе получен вчера в Първо РУ в Пловдив. 46-годишен мъж съобщил, че за времето между 13 часа и 15 часа от жилището му са откраднати около 2000 лева и 30 грама златни накити. От първоначалния оглед е установено, че посегателството е извършено чрез отключване. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител и работата на разследващите продължава.

Взломна кражба за около 6000 лева е била извършена от читалище в село Голям Чардак. По първоначални данни, в периода 1-11 юни от сградата са откраднати 22 народни носии, музикален усилвател с 2 тонколони и микрофон, електрически бойлер и 14 пакета теракотни плочки. Служители от РУ – Труд са извършили оглед и са предприели разследване по образуваното досъдебно производство.

Извършител на две домови кражби е бил установен и задържан от служители на Шесто РУ в Пловдив. В началото на януари и през май стартирало разследване по сигнали, че от два частни адреса на ул. “Грамос” и ул. “Владая” са отнети мобилен телефон и таблет. В хода на работата криминалистите разкрили автора – 35-годишният мъж познат на органите на реда и осъждан за подобни престъпления. След доклад на материалите в Районна прокуратура – Пловдив на пловдивчанина е постановена постоянна мярка “задържане под стража”.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg