Апелативният съд в Пловдив остави зад решетките хасковлията Петър Хубинов, който преди седмица бе задържан да пренася голямо количество цигари без бандерол през границата. 

Мъжът бе арестуван на ГКПП - Капитан Петко войвода на 26 януари на влизане от Гърция в България. При проверка на автоцистерната, която управлявал, митническите служители установили несъответствие  с декларирания товар - въглероден диоксид, както и наличие на правоъгълни пакети, наподобяващи стекове с цигари. Извършена е допълнителна проверка в задния край на автоцистерната, зад кутия с измервателните уреди и изводите за зареждане и разтоварване и е била открита тайна врата - вход към резервоара на автоцистерната. Тя е била отворена и в празния резервоар са намерени тютюневи изделия. 

Установено е, че се пренасят 254 390 кутии цигари. Стойността им е 1 907 925 лв.

"Няма реална опасност Петър да се укрие. Той има съпруга, 2 деца и постоянен адрес. Какво ще бъде това болно съзнание да реши да се укрие и да си изостави децата" защити го адвокатът му. 

Прокурорът Виктор Янков обаче настоя съдът да остави Хубинов зад решетките, тъй като е извършил тежко престъпление. 

"Искам да гледам малките си деца, моля пуснете му под домашен арест" помоли контрабандистът, но магистратите отказаха да променят мярката му за неотклонение. 

TNS.bg