Собственикът на модна къща "Агресия" скоро е подписал сериозен договор с марката "Армани". Почти 2 години и половина той лично се грижи за съпугата си, която имаше тумор в главата 63-годишният Александър Антов, който бе открит убит тази сутрин в гората над Бистрица, е един от българските индустриалци с реален голям бял бизнес.

Собственикът преживя голяма лична драма в края на 2015 г. и направи сериозен професионален пробив. В края на годината почина най-любимият му човек - съпругата му, с която почти 2 години и половина беше неотлъчно, заради тежко заболяване - тумор в главата. Мария си отиде през есента, а Сашо Антов до последно лично се грижеше за всяка нейна нужда - не допусна никого през тези 2 години любов, които двамата си дадоха, пише 24 часа.

"Толкова се обичаха с Мима, че тя вероятно си го е взела при себе си", плачеше една от близките им, която в часовете на изчезването му, не вярваше той да е посегнал на живота си.

Малко преди края на 2015 г., фирма "Агресия" подписа голям договор със световната марка "Армани". Това бе голям успех за компанията, която е една от най-модерните в България, шивашки фабрики. Колегите от екипа му често го питали защо дава толкова сериозни зпалати на дизайнерите и на шивачите си. Недоумявали, когато услужвал често с пари на бизнесмени. Единственото изречение, с което Антов отговарял - "Имал съм, дал съм".

"Агресия" шиеше костюмите на почти всички български отбори за олимпиадите, на известни българи.

Антов беше, може би, най-скромният български бизнесмен. Отказваше да дава интервюта, не търсеше място в първите редове на работодателските и бизнес организации. Много дискретен. Човек, който никога не е поискал услуга от клиентите - някои от които имат сериозна власт в държавата. 

Близка семеейна приятелка сподели как Антов искрено се радвал преди 20 години, когато е направил първите машини за козунаци в България, през всяка година, в която е разширявал компанията, или е създавал нов магазин на "Агресия" - "Той истински им се радваше, което не може да се опише с думи", казва жената.

"Антов е бял бизнесмен, не пере ничии пари, а с лично можене разшири невероятно бизнеса си. Единственото, което ми хрумва е, че някой много иска марката "Агресия" да я няма. Но това няма да стане, тъй като дъщеря му Мая от години е гърбът на Сашо в бизнеса", споделя известен архитект, близък приятел на Антов.

Въпросът е кой и защо. Дали в държавата България, в която по принцип поръчковите убийства не се разкриват, този път ще се рабере кой прати куршумите по един страхотен българин.

Убитият бизнесмен обличаше политическия елит на страната. Фирмата му шиеше костюмите дори на премиера Бойко Борисов. На едно от ревютата на "Агресия" Борисов се появи неочаквано и се оплака, че българската фирма му шиела винаги тесни костюми, но той предпочитал по-свободните модели - ризи и сака, с "два номера по-големи".
"Искам да ми е широко около врата", обясни Борисов своята "модна философия".

Премиерът предпочита бежовата гама и си хареса някои от моделите в нея. На едно от ревютата премиерът гордо показа на банкера Левон Хампарцумян етикета на сакото си с надпис на английски “Ръчна изработка за Бойко Борисов".

Антов бе любител и на благотворителните инициативи, Модна къща “Агресия” накара дузина абитуриенти от Свищов да се почувстват като ВИП-персони. Младежите премериха първокласни костюми, изработени на ръка от луксозни платове на “Черути” и “Дзеня”. Целта бе да си изберат модели, материи и десени за балните си одежди, които ще получат безплатно.

Костюмите бяха ушити по престижната схема “Ръчно изработени за...”, от която се възползват много известни личности като премиерът Борисов.

Снимка: Булфото

Още новини ТУК

TNS.bg