Зверско меле е станало при откриването на  клуб "Червило" в центъра на София. Около 20 яки мъже са нахлули в столичния клуб  и с бухалки и бутилки са потрошили заведението и скочили на бой на клентите. Екшънът се разиграл малко след полунощ във вихъра на партито.Скандалът хвърлил в шок и ужас присъстващите. Вероятната причина за мелето е конкуренция. Няколко ранени са потърсили помощ в болница. Вижте разказа на читател на TrafficNews.bg, който е бил в заведението и е видял целия бой: 

"Отидохме на откриването на въпросния клуб и на влизане застанахме на една стена да се снимаме. Докато ни снимаха, пристигнаха 15 "горили" и след около 30 минути започна мелето. Никой не си мръдна пръста да ги разтърве. Започнаха да разбиват бутилки в главите на хората, да ги бият, хвърчаха столове, беше страшно! И най-интересното беше, че никой от охраните не си направи труда да направи нещо, сякаш си знаеха ,че всичко е планирано. Опитахме се да излезнем, но не успяхме, не можехме да се евакуираме, криехме се,където намерим. Намерихме някаква малка стая, където имаше място за 3-ма човека. Скрихме се там, докато не намерим друг изход. Всички се опитваха да влезнат при нас, молеха ни от сърце да ги пуснем, а ние едвам обяснихме, че няма място. Имам чувството че бях на война, където единствената ми цел бе да оцелея. Много хора бяха обляни в кръв, ранени и може би такива с опастност за живота си. След 7-8 минути дойде полиция. Тези минути ми се сториха цяла вечност. Излезнахме невредими, но повечето от гостите на заведението бяха откарани с линейки към "Пирогов". Задържаха 7-8 човека от 15-те "горили" и ги задържаха, другите се измъкнаха."

Младата девойка и компанията й предполагат, че това са конкуренти на заведението, които по много долен начин, застрашаващ живота на хората, се опитвали да "покажат кои са" . Според появилите се първоначално информации, нападателите са били маскирани, но според очевидката всички са били с открити лица.

Станимира Пейкова