Аудито, с което убийците на Димитър Стоянов -Лудия са се придвижили до мястото на засадата е собственост на 33-годишен благоевградчанин. Янко Петров от получил преди два дни призовка от отдел "Убийства"- София и бил извикан за разпит, съобщава struma. Според неговите, показания преди две седмици колата му била задигната от улицата пред къщата му в Благоевград, той незабавно подал сигнал в полицията и автомобилът бил обявен за издирване. Няколко дни по-късно с нея бе извършено убийството на Лудия.

Oпожареният автомобил Ауди бе намерен открит в покрайнините на парк Лаута, близо до хотела, пред който бе застрелян бизнесменът Димитър Стоянов - Лудия. Автомобилът е залят със запалителна течност и след това е бил запален. От полицията твърдят, че Ауди А 4 е сред най-крадените коли в България.

Убийството на пловдивския бизнесмен  е било добре планирано. Откраднали автомобила, застреляли Лудия и после покрили следите с палеж. По този начин те заличават всички възможни следи и ДНК, по които по-късно може да бъдат разпознати. Избраното оръжие също подсказва, че килърите са се подготвили внимателно , да не могат да бъдат свързани с престъплението. Лудия бе застрелян с ловна пушка 12-ти калибър.  За собственика на колата няма никаква опасност от обвинение, тъй като той чинно е заявил кражбата и дни преди престъплението, остава му само шокът от случилото се.

Всичко за убийството  - ЧЕТЕТЕ ТУК

TrafficNews.bg