Командир на противотанков взвод в 61-а Стрямска механизирана бригада - капитан Иван Сотиров е военният, който се забърка в огнен екшън през нощта срещу вторник в Казанлък. Той бе намерен от полицията към 2 часа тази сутрин силно обгорял и стенещ от болка на около 500 метра от горящ до блок 25 в казанлъшкия квартал "Васил Левски" лек автомобил "БМВ".Офицерът е откаран в Спешния център в града на розите, а от там - в Клиниката по изгаряния в Пловдив с 30 процента изгаряния и реална опасност за живота, съобщава „24 часа”. От огъня най-много са пострадали десният крак и дясната ръка на мъжа, споделиха очевидци на драмата.

За произшествието потвърди командирът на бригадата бригаден генерал Димитър Шивиков. Той каза, че пострадалият офицер има 6 години стаж в армията и е от Петрич. "В момента капитанът е в отпуск. Предстои да бъде изяснено какво е правил той на това място в този час - дали например не се е опитвал да изгаси пламналата кола. Ако се окаже друго, ще вземем съответните мерки", допълни генерал Шивиков.

Случаят се разследва от военна полиция. Според една от версиите 30-годишният капитан се е опитал да запали БМВ-то, което е собственост на редник Дурхан Орхан, професионален войник от същото поделение, заради кавга за жена и класически любовен триъгълник. 
Когато обаче полял със запалителна течност автомобила, полял по невнимание и военната си шуба, с която бил облечен, и тя пламнала заедно с леката кола. Вече в пламъци, Сотиров се опитал да избяга към собствения си "Мерцедес" с благоевграска регистрация, с който бил пристигнал, но заради адските болки не стигнал далеч.

Днес по обяд скъпото возило на капитана още стоеше на около 500 метра от произшествието със спукана предна лява гума. Допуска се, че той все пак се е качил в мерцедеса и го е подкарал, но вече в шок блъснал гумата в бордюр и спрял.
Собственикът на запалената БМВ редник Орхан днес отрече версията за любовен триъгълник. Младият мъж твърди, че почти не познавал капитана и дори, по думите му, нямал и гадже.

"Събудих се през нощта от шум край блока и през прозореца видях горящ човек, който бягаше. Навън вече имаше хора, когато слязох, видях и това, че колата ми гори. Тя изгоря изцяло, не можах да й се порадвам, татко ми я купи преди 4 месеца", сподели пред журналисти редникът. Той нямал представа дали офицерът или някой друг е подпалил возилото, едва преди няколко дни се бил завърнал от успешна мисия в Афганистан.

TrafficNews.bg