25-годишният северноирландец Мо Робинсън е заподозреният в масово убийство шофьор на камиона с българска регистрация, в който бяха намерени 39 трупа, съобщават медиите в Англия, позовавайки се на източници от полицията. Жертвите все още не са идентифицирани. Камионът Скания бе открит в индустриален парк на 30 км югоизточно от Лондон тази сутрин. След претърсването му и ареста на шофьора, той е бил изведен от мястото под полицейски ескорт.

Британската и ирландската полиция се опитват да идентифицират жертвите, чиято националност още е неизвестна и разследват маршрута на камиона. Според последната версия той е пристигнал от белгийското пристанище Зеебрюге в английското Пърфлийт по долното течение на р. Темза в 2:30 часа тази сутрин. 

На Фейсбук профила под името Mo Robinson има много снимки на показания днес от медиите камион с ясно личащ български регистрационен номер на влекача марка "Скания" от Варна. Според информацията на профила г-н Робинсън е по професия шофьор на камион и е роден и живял в с. Лорълвейл, Северна Ирландия.

Премиерът Бойко Борисов каза, че ирландска гражданка е регистрирала камиона през 2017 г. във Варна, след което той е напуснал България и повече не се е връщал тук. Външно министерство съобщи, че е малко вероятно жертвите да са български граждани.

Борисов: Камионът с 39-те трупа не е тръгнал от България, само табелата е варненскаПолзвали са регистрацията, но хората не са натоварени у нас, увери премиерът

39 трупа в контейнер, вкаран с български камион в АнглияКонтейнерът е намерен в град Тарок, жертвите най-вероятно са бежанци