39 трупа са намерени от британската полиция в контейнер за камион, който е бил с българска регистрация. Зловещата находка е открита в град Тарок, намиращ се в графство Есекс в Англия. 

Местната полиция съобщи, че е била повикана от линейка малко пред 1:40 сутринта във вторник след намирането на контейнера с труповете в Waterglade Industrial Park. 25-годишният шофьор на камиона, който е от Северна Ирландия, е арестуван и обвинен за убийство, съобщи Би Би Си. 

Камионът е открит на около 480 км от Хоулихед - град в Уелс, през който е влязъл. Холихед е второто най-натоварено фериботно пристанище във Великобритания след Дувър и служи като основен маршрут от Ирландия до континентална Великобритания.

 "Убедени сме, че камионът е от България, влязъл е в страната през Хоулихеад в неделя и за разследването работим във взаимодействие с нашите партньори", каза местният полицейски началник Андрю Маринер. 

"Арестувахме шофьора на камиона, които свързан с инцидента и остава в полицейския арест", каза още Маринер. Полицията работи по установяване на самоличността на жертвите, една от които е тийнейджър. По всяка вероятност става въпрос за бежанци.

Към момента Министерството на външните работи не разполага с информация относно публикации в британски медии за намерени мъртви 39 души в камион, за който се твърди, че е дошъл от България във Великобритания, съобщиха от МВнР.  Посолството ни Лондон е в контакт с местните власти и проверява случая, добавиха още от ведомството на Екатерина Захариева.