Камионът "Скания" с 39 трупа, открит в графство Есекс във Великобритания, е с българска регистрация, но не е тръгнал за смъртоносния си курс от нашата страна. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който се позова на получена информация от нашите и британските спецслужби.  

"Шофьорът е ирландец, вероятно са ползвали регистрацията, мисля че имат още два камиона, няма как да сме свързани с този случай. Няма как ние да сме свързани освен с табелата на камиона.  Регистриран е 2017 година от ирландска гражданка, тогава напуска България и повече не е влизал в пределите на страната ни", увери Борисорв в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви. По-рано от Външно министерство обявиха, че камионът ковчег има варненска регистрация и се води на местна фирма, чийто собственик е ирландска гражданка.

Борисов обясни, че българските служби са влезнали във връзка с английските си колеги, за да съдействат по случая. 

"Не е могъл камионът тук да натовари хората. Във всички случай е ирландски или английски. Английските служби ще ги открият, няма смисъл да задълбавам. За мен беше важно дали камионът е тръгнал от България", завърши премиерът.

Камионът с 39-те трупа е на варненска фирма на ирландкаПочиналите все още не са идентифицирани, но най-вероятно са мигранти

Борис Джонсън потресен от 39-те трупа в български камионОт външно министерство заявиха, че все още не е сигурно, че "Скания"-та е българска.

39 трупа в контейнер, вкаран с български камион в АнглияКонтейнерът е намерен в град Тарок, жертвите най-вероятно са бежанци