Трима от охранителите на бившия месокомбинат „Родопа“ са обвинени за убийството на 30-годишната Пенка от Орландовци, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

Според обвинението на 16 май Владислав , Георги и Татян завързали ръцете на жената със свински опашки и после я пребили до смърт, ритайки я в главата и по цялото тяло. Побоят станал на територията на завода, който беше сринат преди време и вече не функционира.


Както TrafficNews вече разказа, Пенка е била пребивана от същите охранители и преди, когато е била хващана да събира желязо от бившия завод. Семейството на жената разказа, че веднъж косата й била остригана почти до голо за назидание след поредния пердах.

Жителите на Орландовци саа категорични, че Пенка не е била конфликтна личност, но често употребявала наркотици. Те има 9-годишен син, който ще бъде отгледан от баща си. Вероятно детето ще замине с него в чужбина, където мъжът работи.



Тялото на жената беше намерено пред една от къщите в столичния квартал от случаен минувач. 

От Софийска градска прокуратура съобщиха, че Владислав е опасен рецидивист, който е бил осъден в чужбина на 13 г. затвор за трафик на наркотици.

Тримата побойници са задържани за 72 часа и се очаква прокуратурата да поиска оставането им за постоянно в ареста. Ако бъдат признати за виновни по повдигнатите им обвинения Владислав , Георги и Татян могат да получат наказания в размер от 15 до 20 години  зад решетките до доживотен затвор без право на замяна.