Мъж от Калофер отива на съд за хулиганство, съпротива срещу орган на властта и закана с убийство срещу полицай. Районната прокуратура в Карлово вече е образувала бързо производство срещу 46-годишния Васил Димов от Калофер.

Историята започва в средата на миналия месец. На 16 февруари трима полицаи спрели за проверка Димов, който управлявал товарен автомобил по улиците на Калофер. Униформените установили, че превозното средство, марка Прага, е с регистрационни табели, които са регистрирани на друг автомобил. Впоследствие по случая било образувано бързо производство срещу шофьора и Районната прокуратура днес е внесла обвинителен акт в съда.

Това обаче било само началото на конфликта между Димов и полицията. На 1 март той отишъл в кметството в град Калофер, за да се подпише в изпълнение на наложено му с предишна присъда наказание "пробация". Преди да отиде в сградата Димов употребил алкохол. В 11:20 ч. той излязал от кметството, намиращо се в центъра на града. Насочил се към дома си, но в този момент видял как пристига лекият автомобил на полицай, отговарящ за град Калофер. Униформеният бил един от тримата, участвали в проверката на товарния автомобил на Димов.

Калоферецът веднага започнал да обижда, ругае, дърпа и бута полицая, като това станало пред очите на свидетели, които били на площада в Калофер. „Тиквен медал ли ти дадоха за това, което ми направи? Дните ти са преброени. Ще ти ударя една глава и ще те пребия", крещял Димов. Полицаят направил опит да го усмири, но Димов оказал съпротива.

Граждани и служители на кметството в Калофер станали свидетели на случващото се. Други двама полицаи дошли на място и Димов бил задържан за 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство. Днес наблюдаващият прокурор внася искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" срещу 46-годишния калоферец. По делото вече са разпитани шестима свидетели и са представени са всички относими документи.

Това не е първа среща на Димов с правосъдната ни система. В момента той изтърпява наказание „пробация" за шофиране на автомобил след употреба на алкохол, има и предишни осъждания, като дори е лежал в затвора след едно от тях.

Още новини четете ТУК

TNS.bg