Солидно количество наркотици са открити по време на полицейска акция на служители от ОДМВР-Пазарджик. Действията на полицаите са стартирали през миналата седмица, когато е извършено претърсване в къща, обитавана от 39-годишен мъж – жител на лесичовското село Памидово.

В хода на полицейските действия била открита суха зелена листна маса от глави и съцветия. Последвали полеви наркотестове, които реагирали положително на марихуана. Откритото количество дрога е 9.26 килограма. Наркотикът е иззет, а притежателят му задържан в ареста за срок от 24 часа. Спрямо него се води досъдебно производство.

Други двама също са задържани заради притежаване на наркотици. Вчера по обед екипи от сектора подпомогнати от колегите им полицейски и младши-полицейски инспектори спрели в близост до автокъща край областния град лек автомобил „Фолксваген“. Полицаите установили, че водачът е 25-годишен мъж от панагюрското село Попинци, а до него пътувал 17-годишен от същото село.

Последвала щателна проверка на двамата и на автомобила. Така криминалистите открили у водача и у непълнолетното момче две пластмасови кутийки, съдържащи общо четири полиетиленови топчета. След направения полеви наркотест се оказало, че съдържанието е синтетичен канабиноид. Дрогата е иззета, а притежателите и са задържани в ареста. По случая са образувани досъдебни производства.