Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу Рангел Василев от Кричим, който уби баща си Ангел. Трагедията се разигра на 7 август вечерта, в ромската махала на градчето. 

До момента е установено, че при битов скандал между Ангел Василев и синa му Рангел Василев се е стигнало до саморазправа на лична основа. Инцидентът е станал пред квартирата на 35-годишния мъж  Кричим. При скандала синът нанася побой с юмруци и дървен кол на баща си, който е починал от нараняванията. До момента е извършен оглед, разпитани са свидетели, приложена е съдебно медицинска справка на починалото лице, предстои да се изготви заключение по съдебно-медицинска експертиза и да бъдат назначени допълнителни съдебно-медицинска и съдебно-психиатрична експертиза.

Рангел Василев е с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража" от 8 август 2015 г.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което той е обвинен, е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. 

Според източници на TrafficNews.bg скандалът е избухнал заради кръвна обида, нанесена от Ангел. По-възрастният мъж заявил в прав текст, че е спал със снаха си и за да защити честа на жена си Лейла, Рангел го подгонил с клона и го пребил. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg