68-годишна жена, пристигнала в Бургас да гледа болния си брат, олекна с 16 000 евро. Неизвестен мъж й се обадил по телефона и и се представил за служител на ГДБОП. Той поискал от пенсионерката да им съдейства при залавянето на група измамници. Предупредил я, че операцията е секретна и не бива да звъни в полицията, тъй като бургаското ръководство не е запознато с операцията.

По нареждане на непознатия, жената изтеглила от банков клон сумата от 16 000 евро и под предлог, че ще я следят постоянно цивилни служители на МВР за нейна сигурност, оставила плика с парите в саксия до лодката на автогара Юг. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

В Средец по същото време друга пенсионерка олекна с два бона. 88 годишната жена била намерена от телефонен измамник на домашния си телефон. Той й заявил, че има много телефонни измамници, предупреждавайки я да не им се доверява. Попитал я дали има пари, като се уговорил с пенсионерката да изпрати свой колега, който да вземе парите за да се опишат в районното управление в присъствието на началника, след което щели да й ги върнат обратно. По думитему, целта била ако и се обадят измамници и и вземат парите, да бъдат уличени по номерата на банкнотите. 88 годишната жена завила сумата от 2 000 лв. в кърпа, закачайки я на входната външна врата, откъдето "полицаят" ги взел без проблеми.

Още новини вижте - ТУК

TNS.bg