Два автомобила са били опожарени в Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. Сигнал за пожар в автомобил е получен миналата нощ в 01,15 часа. Колата се намирала на ул.“Света гора“. Изпратеният на място противопожарен екип заварил обхванат в пламъци автомобил Рено „Меган“ с шуменска регистрация.Огнеборците използвали 2000 литра вода и 30 литра пяна, за да спрат огъня. Реното е изгорял напълно, но други три автомобила са били спасени от пламъците.

В 01,23 часа е получено съобщение за друг пожар в автомобил на ул.“Македония“ в града. Пожарникарите заварили горящ Фолксваген „Голф“ с шуменска регистрация. Пламъците са потушени са 1900 литра вода и 20 литра пяна. Автомобилът е унищожен, спасен е друг, който бил паркиран близо до него.

Причините за двата пожара са в процес на изясняване. Получени са данни от свидетел, който дал насоки за евентуален извършител. В полицейското управление е задържан 34-годишен мъж от Шумен за изясняване на съпричастността му към опожарените коли. Образувано е досъдебно производство за палеж.

Преди дни в Шумен бяха изпепелени други 4 автомобила.

Преди време ми разказахме и как запалиха над 10 автомобила за 2 месеца в Пловдив.Още по темата Вижте тук!

ОЩЕ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg