Търсеният за автокражба на беемве в София - легендарният Светослав Петков Лъвицата се е предал тази сутрин заедно с адвоката си в Главна дирекция "Национална полиция", научи 24 часа от фактор в МВР. Той бе търсен близо месец по обвинение за задигната кола заедно с първия му лейтенант Георги Воденичаров - Кико.

Топкрадците на коли са с прякори: Лъвицата, Шумахера, Пери, Софиянеца, КитаецаНад 50 процента от откраднатите автомобили се връщат срещу откуп

В края на септември Кико бе задържан на място, след като с Лъвицата откраднаха беемве. При опита си да избяга, Воденичаров се блъсна в три коли на полицията и бе заловен с крадената кола, която подкарал, след като Лъвицата стартира двигателя. Петков избяга при гонитба с полицията и се заби в патрулка, от сблъсъка той ударил главата си в стъклото на колата, а останалата на място кръв го закова като съучастник на Кико.

След близо месец Петков се предаде и ще бъде задържан за 72 часа. След това прокуратурата ще му поиска постоянен арест. Срещу него има две висящи дела за крадени джипове. Другарят му Кико беше пуснат на свобода срещу гаранция от 3 000 лв.

Снимка: 24 часа