Намериха мъртъв пловдивчанин в Германия, научи TrafficNews. 26-годишният Рефат Сюлейман е бил в неизвестност от 14 октомври, разказаха негови близки. Последно е бил забелязан в град Дуисбург, където е и работил като служител във фирма Thyssen Krupp.

Около 09:15 часа той си е почивал в служебния автомобил на територията на обекта, като оттогава няма и следа от 26-годишния младеж. Полицията е открила тялото му късно снощи, на 17 октомври в едно от помещенията във фабриката, в която е работил. Към този момент не е установено как точно е починал.

Още вчера репортер на TrafficNews потърси официална информация по случая от МВнР, но от българска страна заявиха, че нямат информация за този случай. Оттам те ни препратиха към посолството на България в Германия, където обаче на нито един от посочените телефони не отговарят. 

Близки на младежа, които са в Германия, разказаха пред репортер на TrafficNews, че тялото на мъжа е открито в контейнер, както и че вчера са били организирани протести пред фабриката.

„Криминалната полиция пое по-нататъшното разследване на причината за смъртта. Първите констатации не се очакват преди вторник”, пишат немски издания.

В мащабната операция по издирването са участвали полицейски хеликоптер, кучета за проследяване, дронове и службата за сигурност на завода Thyssen Krupp, като вчера момчето е било пуснато и за официално за издирване.