Бившият футболист Георги Семерджиев не е давал обяснения пред органите на досъдебното производство за катастрофата на булевард „Черни връх”, при която загинаха две млади жени. Той дори не бил призоваван за разпит. Това заяви адвокатът на Семерджиев Мирослав Христов. И добави, че полицайката Симона Радева е потвърдила в показанията си, че е предоставила стълба, за да се качи в жилището си. Семерджиев днес беше доведен в Софийския районен съд по друго дело, по което е подсъдим за побой заедно с бившия футболист Иван Бандаловски.

„Той ми каза, че не познава тези хора и няма никакъв чадър. Симона Радева разбира се, че я познава. Тя е свидетел по делото. Става въпрос за тези полицейски началници, които бяха изброени по телевизиите. Той, ако ги познаваше и работеше с тези лица, нямаше как да се случи това”, каза Мирослав Христов, адвокат на Семерджиев, предаде Нова тв.

„Познавам Георги от дете, израснали сме заедно. Бяхме и в един клас. Не е демонстрирал връзки с полицията и Прокуратурата. Не съм го виждал да кара пиян”, каза Иван Бандаловски, бивш футболист и приятел на Георги Семерджиев.

Георги Семерджиев ми разряза капачката на коляното на две с мачете. И ме преби. Докато ме налагаше, друг човек ме държеше за качулката. Това разказа днес в залата на Софийския районен съд Лъчезар Вутов, който е станал жертва на Георги Семерджиев и Иван Бандаловски.

Семерджиев е обвинен за катастрофата, която се случи на бул. „Черни връх“ през юли в София, при която две жени загинаха. В момента той е с мярка за постоянно задържане в ареста. Разследващите установиха, че Семерджиев е шофирал с 166 км/ч, което е много над позволената скорост в района, както и след употреба на наркотици.

Побоят над Лъчезар Вутов се е случил през 2012 година. Потърпевшият обясни днес пред съда, че всичко е започнало, след като, заедно с приятели шофирали в центъра на София и спрели на кръстовище на червен светофар. Луксозен автомобил спрял зад тях и започнал да присветва с фарове. След това същата кола се изравнила с тяхната в платното за насрещно движение, разменили си реплики през прозорците, а шофьорът – Семерджиев и друг мъж, започнали да ги ругаят. След като светнало „зелено“ колите тръгнали и всичко приключило.

Ден или два по-късно потърпевшият, заедно със свои приятели, обикаляли отново с автомобила си и в кв. „Хаджи Димитър“. Те видели луксозният автомобил, който им присветвал, спрели, слезли от колата и зачакали да се появи Семерджиев, за да му поискат обяснение. Знаели по физиономия кой е той, тъй като бил „известен“ в квартала. Малко по-късно Семерджиев, Бандаловски и едно момиче се показали от близкия блок и станало сбиването. Приятелите на потърпевшия избягали, а Семерджиев ги подгонил, при него останал Бандаловски, който му нанесъл удари. Малко след това Семерджиев се върнал, извадил от колата си мачете с калъф и му нанесъл удар по главата, а след това с режещата част на мачетето го ударил в коляното. Бандаловски казал, че трябва да викнат полиция и линейка. След като дошла линейка и патрулка потърпевшият бил в болница, оказало се, че има извадено рамо и срязана капачка на коляното, от което се възстановявал половин година. Заседанието по делото ще продължи друг ден с разпит на още свидетели.

Иван Бандаловски коментира пред медиите, че другите мъже са нападнали тях. „Ние се защитихме, те са виновните за този инцидент“.