Невероятната история на малкия Фончо, за която TrafficNews вече разказа, си има и своето продължение. След материала на медията ни, полицията в Пазарджик е започнала светкавична проверка.

Припомняме, че 10-годишното дете бе „уловено” от камерата на роднините му да шофира мощно БМВ. Освен това хлапето позира с пистолет в ръка.

На 22 декември в профила на дядото на малкия Фончо - Асен е качен клип, н който се вижда че младежът, който миналата година  е навършил 10 години, уверено върти волана на мощно BMW. Баща му, макар че живее на Острова,  също е почитател на немската марка. От записа се чува как майката на Фончо го хвали , радва се , че синът й е "тарикат" , обяснява  че е Шофьор №1. "Това е Фончо 2, той ни вози. Тарикатчето на мама, шифиор №1" радва се жената.

Снимки от фамилните "албуми" показват също как малкия Фончо се радва на нов газов пистолет, а баща му  си прави селфита с пачки паунди. 

10 -годишен кара БМВ, сурвака със златна сурвачка и си играе с пистолет!Невероятните приключенияна малкия Фончо могат да накарат всеки средностатистистически рапър да се изчерви

Ден след материалът на TrafficNews, дядото на Фончо – Асен се е сдобил с акт по Закона за движение по пътищата.

„В резултат на предприетите действия е установено, че собственикът на леката кола е 50-годишен мъж от Пещера. За това, че той е предоставил за управление лекия си автомобил „БМВ” на 10-годишния си внук му е съставен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата”, съобщават от ОД МВР Пазарджик.

Преписка е образувана и срещу бащата на Фончо. Мъжът е закупил газов пистолет и го е регистрирал по съответния ред. Оръжието обаче е предоставено на 10-годишното дете.

Тъй като родителите на малолетния са извън страната на неговия дядо са съставени протоколи за предупреждение по реда на Закона за МВР. Преписката по случая ще бъде изпратена на компетентните органи от отдел „Закрила на детето” към Дирекция „Социално подпомагане”, съобщиха още от полицията.

Веднага след материала на TrafficNews цялото семейство на Фончо премахнаха всички снимки, видеа и постове от социалните мрежи. Днес са изтрити и самите профили на клана във Фейсбук.