Полицията е по дирите на младеж, за който се предполага, че е свързан с убийството на 16-годишния Георги, станало на 2 юни по обяд в Борисовата градина. Криминалистите се опитват да идентифицират самоличността му. Младежът е на видима възраст близка до тази на убития.

Униформените заподозряли конкретното лице след внимателен анализ на записи от видеонаблюдението до мястото на инцидента, записи от камери на частни имоти наоколо, както и на камери от метростанцията при Националния стадион, пише БНТ.

Като външни белези и поведение, което се наблюдава от записите, заподозреният съвпада с изготвения от психолози профил на евентуалния убиец. Той няма криминално досие, не е познат на полицията.

Междувременно днес е погребението на 16-годишния Георги. 

Версиите за жестокото убийство са противоречиви. Една от тях е, че той е намушкан от познат и не е очаквал нападението. В  последните месеци момчето е било запалено по спорта. Георги е тренирал фитнес и бокс в спортен клуб в "Драгалевци". Според приятелите му е можел да се защити, ако е нападнат с цел грабеж.

Според полицията убиецът със сигурност е импулсивен и избухлив. Той е с много нисък праг на търпимост и на човещина."Нападателят винаги носи нож. Той е жесток човек, който ще нападне отново, ако не бъде спрян", се казва в анализа на властите.

До преди ден разследването на полицията за убийството на момчето се оказа в глуха улица, след като всички заподозрени за жестокото престъпление се оказаха оневинени след тест на детектор на лъжата.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ВИЖТЕ ТУК!

TrafficNews.bg