Днес стартира съдебното производство по частната тъжба на адвоката по авторско право и интелектуална собственост Атанас Костов срещу отправени клевети и обиди по негов адрсес от Батаклиеви-младши. Припомняме, че скандалът между пловдивския адвокат и Николета и Красимир Батаклиеви избухна в началото на април месец след разпра за паркиране и удар между коли в центъра на Пловдив. От улицата сблъсъкът се пренесе в полиция, прокуратура, а днес и в съда. 

Припомняме, че конфликтът между тях възникна, след като на 8 април Атанас Костов слязъл от кантората си на ул. "Цоко Каблешков" и заварил паркираната си кола блокирана от черен автомобил, управляван от Красимир Батаклиев. Возилото било почти долепено до неговото, а отпред имало друга кола, но след много маневри все пак Костов излязъл. В този момент от кооперацията излязла Николета и започнала да вика на Костов, че е ударил колата на брат ѝ и че запушил гаража им. След известен словесен спор преминал на високи децибели, чието съдържание и контекст тепърва съдът ще изяснява, КАТ дошли на място, съставили акт на Костов и всички си тръгнали.

Според адвоката по време на скандала, той е бил обиждан, заплашван и по неговите думи е станал жертва на "брутална арогантност" и то без да има каквито и да е щети по нито един от двата автомобила. Според Николета тя е била ударена от Костов и даже си е изкарала медицински свидетелства за лека телесна повреда. Самият адвокат посочи, че не е докосвал и с пръст Николета. 

Още след казуса Костов пусна пост в социалните мрежи, а TrafficNews потърси и гледната точка на Батаклиеви. Вижте повече тук: 

Лют скандал в центъра на Пловдив: Адвокат и децата на транспортен бос в спор за ПТПУличната свада прераства в съдебна битка

Днес Костов потвърди изцяло жалбата си за обиди и клевети, които според него Батаклиеви са отправили към него по няколко способа - в медиите, лично, както и чрез представянето на документи, които според него са с невярно съдържание, визирайки съдебно-медицинска експертиза за състоянието на Николета. Той поиска от съда да бъдат допуснати за разпит както свидетели на инцидента, така и всички лекари, които са преглеждали Николета в деня на скандала, както и на следващия. Според него в представените медицински документи има противоречия, а самите те са три от три различни медицински лица.

Съдията се съгласи да бъде извършена проверка дали и кога е извършен първичен преглед на жената в спешен кабинет, както и какво е било състоянието ѝ. Едва след това обаче, след като се провери къде и кога Николета е била преглеждана, ще се търсят лекарите, които са я прегледали и ако се прецени, те ще бъдат призовани като свидетели. Според първоначални данни, според един от въпросните документи Николета е имала синина от лявата страна на лицето и 6-7 зъба с травма. 

"Изясняването на това дали е имало удар, какъвто се твърди от Батаклиеви, че има, е много важно, тъй като т.н. шамар е част от клеветата срещу мен. От друга страна аз твърдя, че не съм я удрял и според мен медицински документ, който твърди друго, е съставен с цел да обслужи настоящия процес. Според мен представеният документ е неистински и с невярно съдържание и ако това де докаже, ще има още един процес за съставяне на документи с невярно съдържание", посочи Костов. 

Междувременно адвокатът по авторско право поиска да бъде изяснено какво е било съдържанието на сигнала, подаден на 8 април от Николета на телефон 112, защото според него тя не се е оплакала за физически удар, какъвто Костов е категоричен, че не е нанасял, но за който постфактум е обвинен. 

"Щеше да дойде линейка и полиция, а не КАТ, ако сигналът беше за насилие", категоричен е адвокат Костов. Съдията ще допусне и такава проверка. 

Днес в съда беше разгледан и друг интересен казус, касаещ това дали наистина Батаклиеви имат имот в кооперацията на "Цоко Каблешков" и чия е колата, за която се твърди, че е на Красимир. Справка от Имотен регистър, предоставена от Костов, сочи, че Батаклиеви нямат недвижимо имущество на този адрес, въпреки че твърдят, че Костов "системно спирал пред гаража им". Колата, заради която станал скандала - черен "Мерцедес", пък била на дружество в несъстоятелност "Сини транс" и била издирвана от синдик заради 5 милиона дълг. 

Мерцедесът на Батаклиеви – издирван от синдик заради 5 милиона дългАдвокат Атанас Костов, който влезе в сблъсък с бизнес фамилията заради колата, днес е завел три дела в съда

В ответна реакция Батаклиеви представиха нотариален акт за собственост, който обаче се оказа с дата от 2015 година, което сочи, че предвид справката в Имотен регистър с вчерашна дата, вероятно ситуацията със собствеността се е променила. 

По делото бяха допуснати като свидетели родителите на Батаклиеви - Ангел Батаклиев и Иванка. Процесът ще продължи септември месец с разпит на свидетели. До тогава обаче текат още няколко съдебни казуса между Костов и Батаклиеви. Адвокатът е сезирал прокуратурата са самоуправство от страна на Батаклиеви, както и за закана за убийство. Бизнес фамилията пък е подала сигнала срещу Костов за нанасяне на лека телесна повреда, като преписката е в прокуратурата. 

Вижте какво казаха двете страни пред TrafficNews: