Мерцедесът на семейство Батаклиеви, който бе в центъра на шумен скандал само преди два дни, се оказа че се издирва от синдик в Панагюрище.  В сряда, на улица зад Четвъртък пазара в Пловдив, се разигра почти батална сцена с участието на наследниците на бизнес фамилията - Красимир и Николета Батаклиеви и известният адвокат по авторско право Атанас Костов. Поводът бе тривиален - неправилно паркиране, но емоциите - доста горещи. 

Заради дългове от над 5 милиона: Разпродават имущество на Батаклиеви в Пловдив и на морето СНИМКИЛишават автобусния бос от промишлена база в Пловдив и палат в Равда

Инцидентът се разиграл, когато адвокатът слязъл пред кантората си на ул. „Цоко Каблешков“. Той заварил джипа си блокиран от  паркирания чернен „Мерцедес“ на Красимир Батаклиев, като возилото било почти долепено до колата на Костов. Батаклиев младши бил паркирал пред собствения си гараж пред дома си, който е в същата кооперация.

„Беше ме запушил безумно. Пред мен имаше кола, а отзад черната му кола на косъм разстояние от бронята ми. Опитах се да извикам “паяк”, за да вдигне тяхната кола, тъй като беше спряна така, че да не може да изляза нарочно - мисля, че е очевидно! След 17 часа обаче „паякът“ не работи, затова с много маневри успях да изляза и точно в този момент сестрата на Батаклиев – Николета изскочи до колата и започна да крещи. Отвори вратата на автомобила ми в движение, щях да получа инфаркт, защото се появи от нищото и можеше да я ударя“, обясни Костов.

Последвал лют скандал, в който първо Николета, а после брат ѝ Красимир излезли на улицата и започнали да се карат с Костов, защото според тях той бил ударил колата им.

Скандалът обаче не останал на улицата, а Батаклиеви отишли във Второ РУ в Пловдив, където пуснали жалба срещу адвоката за нанесени удари над Николета.

„Ще ги съдя до дупка. Има редица свидетели на сцената, всички знаят, че не съм докоснал с пръст въпросната жена. Пускал съм жалби срещу тях, така че този реваншизъм не е учудващ, предвид арогантното им отношение. Ще се видим в съда, като със сигурност ще заведа дело срещу тях за заплахи и обиди“, посочи Костов.

Братът на Николета - Красимир Батаклиев обаче обясни, че сестра му си е изкарала медицинско свидетелство за удар в областта на лицето. Заради нараняването ѝ бил издаден болничен за 14 дни домашно лечение. Той отрече да е обиждал или заплашвал адвокат Костов и посочи, че адвокатът бил спрял пред техния гараж, препречвайки пътя им до него.

След  сблъсъка с Батаклиеви,  Костов прави детайлни справки за имуществото на бизнес фамилията и се натъква на доста интересни факти. Първият показва, че семейството няма никаква недвижима собственост. Т.е въпросният гараж не е техен. Второ- мерцедесът е собственост на обявеното в несъстоятелност дружество "Сини Транс", чиито активи са запорирани за 5 милиона лева дългове. Фалиралото дружество е обслужвало  Градски транспорт - Пловдив и мините в района, усвоявало е пари от еврофондове, но както и при "Градски транспорт" парите са изчезнали.  Освен това мерцедесът се издирва от синдика на дружеството заради запора. 

Според Костов Николета Батаклиева няма извадено медицинско свидетелство.

Адвокатът е решил да защитава до край интересите си и днес е завел три дела срещу Батаклиеви в съда. 

TrafficNews.bg  ще продължи  да следи скандалния казус!