Инспекторът от Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив, хванат с подкуп, вече е с повдигнато обвинение. Прокуратурата привлече като обвиняем Хамза М. за това, че е приел пари, за да упражни влияние на длъжностни лица при вземане на решение.

До момента е установено, че на 13 април 2016 г. обвиняемият е поискал сумата от 1500 лв. и приел 1000 лева от Н.С. от град Пловдив, в качеството му на пълномощник на частно дружество. Месец по-късно, на 12 май, Хамза Мохамед е приел още 500 лв. от същия човек. Парите са били дадени, за да упражни обвиняемия влияние при вземане на решение от длъжностни лица - директора на Областна дирекция по безопасност на храните - Пловдив и началника на отдел "Контрол на храните" там.

Целта е била да се повлияе на произнасянето им по преписка за извършена проверка на склад на Брезовско шосе, стопанисван от дружеството, което Н.С. представлявал. Проверката е завършила с Констативен протокол и Акт за установяване на административно нарушение. Инспекторът е обещал да съдейства за това размерът на глобата за нарушението да е в минимален размер.

Обвиняемият е задържан днес за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои да се прецени дали прокуратурата ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо него. 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg