Данъчната служителка Ренета Иванова, която бе хваната с 2 000 лева подкуп, обжалва условното си наказание. Тя е подала жалба до Апелативен съд за отмяна на наказанието й от 2 години условно лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок.

Както TrafficNews съобщи, 60-годишната служителката на НАП беше арестувана на 24 февруари. Тя е началник на отдел „Обработка на плащания и задължения“ в приходната агенция. Жената бе задържана при акция на Икономическа полиция в момент на взимане на подкупа от 2 000 лв.

Представител на търговско дружество за онлайн търговия на дрехи е подал сигнал срещу служителката. Първоначално тя поискала двойно по-голяма сума, за да „оправи“ проверката и да осигури положителни за дружеството резултати.

Иванова обяснила на управителката на фирмата, че има несъответствия в декларация за годишен оборот и в оборота по фискалните устройства, като разминаването възлиза на около 50 000 лева.

След подадения сигнал за изнудването е започнато е досъдебно производство.

От дружеството са се разбрали с данъчната служителка да осъществят среща, на която да бъдат предадени парите.

Осъдиха хванатата с подкуп данъчна в Пловдив, взела рушвет заради финансови проблемиЗащитата на бившата данъчна бе категорична, че ще обжалват съдебния акт

Днес Ренета Иванова отново се изправи пред съда. Защитата й, в лицето на адвокат Ташкена Колчева, поиска отмяна на условното й наказание и замяна с административно такова. Тя изтъкна, че Ренета Иванова е била принудена да поиска подкупа, тъй като съдбата й не е лека.

От прокуратурата обаче настояха, магистратите да потвърдят решението на Окръжен съд.

След заседанието днес Апелативен съд обяви за решаване казуса, като магистратите ще се произнесат в законовия срок.

Пловдивската данъчна, хваната с подкуп в Кючука, призна вина! Иска съкратен процес

4 бона подкуп е искала арестуваната данъчна служителка в Пловдив

Болен син и скъпоструващо лечение принудили данъчната шефка да пристъпи закона