Трима български граждани са задържани за транспортиране на мигранти в района на АМ „Тракия”. През нощта на 26 срещу 27 октомври автопатрул засякъл на паркинг на бензиностанция лек автомобил „Опел“. В него полицаите открили четирима мигранти, които по-късно се оказали сирийски граждани. Те били транспортирани от 25-годишен жител на София.

На същия паркинг органите на реда заловили и двама жители на Златица с микробус „Фиат“, които също се оказали съпричастни към незаконната дейност за транспортиране на чужденците. По същото време други автопатрули на пазарджишката полиция спипали в района на 93-ти километър по посока за София движещи се пеш 11 чужденци. Оказали се афганистанци, които също били превозвани по аутобана с миниван.

 Возилото е открито изоставено от органите на реда. Предприети са действия за издирването на неговия водач. На двете местопроизшествия са извършени огледи от дежурни групи на полицейските управления в Пазарджик и Септември.

Тримата български граждани са задържани за срок от 24 часа. Образувани са досъдебни производства под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Работата по изясняването на случаите продължава.