24-годишен пловдивчанин е бил задържан и му е повдигнато обвинение, за това, че в периода от 11 февруари  до 26 февруари тази година, е използвал специално техническо средство за незаконно проследяване и събиране на информация за друго лице.

Установено е, че мъжът. поставил проследяващо устройство на автомобил „Дачия Докер“, управляван от негова позната, с която преди време имали приятелски отношения. По този начин той можел да получи информация за движението на колата. Жената е подала сигнал в полицията, където са извършили оглед на автомобила и открили устройството, монтирано в долната част на автомобила.

Разследването започнало в началото на тази седмица в отдел „Икономическа полиция“ в областната дирекция на МВР по молба на младата пловдивчанка, която изразила съмнението си, че от няколко седмици местонахождението й във всеки един момент се следи незаконно. В рамките на предприетите действия е извършен и щателен оглед на автомобила на младата жена, на който е открито монтирано техническо средство за проследяване на движението й. Така случаят започнал да се разплита и като заподозрян за поставянето на специалното устройство бил задържан 24-годишният бивш приятел на потърпевшата.

При първоначалния разпит младежът признал, че закупил изделието по интернет с намерение да следи младата жена, подтикван от ревност. С постановление на наблюдаващия делото районен прокурор на извършителя е повдигнато обвинение.