Хулиган бе осъден след жесток побой над непознат в Пловдивско. Бабаитът бе наказан с административна глоба, след като бе освободен от наказателна отговорност.

Причина за нападението била „проява на мъжество”. Грозната сцена се разиграла в село Церетелево преди половин година. Жител на населеното място се прибирал с междуградския рейс от работа. Слязъл на спирката в селото и поел към дома си.

Няколко метра по-надолу срещу него вървели двама непознати. Те се шегували и закачали един с друг. Разминавайки се с мъжа, един от непознатите го хванал за ръката, обърнал го и му забил юмрук в лицето.

Пострадалият паднал на земята. Това обаче не възспяло побойника. Той продължил да налага мишената си. Спътникът на бабаита гледал от страни безучастно. Случайно преминаващ жител на Церетелево се притекъл на помощ. Той изгонил побойника и оказал съдействие на окървавения човек. Повикана била полиция.

Ден след жестокия побой, жертвата се обърнала към лекар, а след това посетил Съдебна медицина. Експерти констатирали, че на мъжа е причинена телесна повреда - охлузвания и кръвонасядания по лицето.

Пострадалият подал жалба срещу хулигана, който за няколко дни бил издирен и арестуван. Пред органите на реда разказал, че е бил превъзбуден и искал просто да набие някого, за да покаже мъжеството си.

Побойникът бил изправен пред съда. Той признал вина и изразил съжаление. Мъжът е без криминални прояви и неосъждан, което доведе до минимално наказание, а именно административна глоба от 1000 лева.