41-годишна пловдивчанка станала жертва на грабеж вчера. По предварителни данни, около 3.30 часа в жк “Тракия” в областния град жената била нападната в гръб от непознат, който я повалил на земята и издърпал дамската й чанта. В нея потърпевшата имала лични документи, банкови карти, мобилен телефон и дребна парична сума. Издирването на извършителя на престъплението продължават криминалисти от Пето РУ.

Припомняме, че сигнал за джебчийска кражба бе получен в петък в Пето РУ – Пловдив. 83-годишна жена разказала пред служителите, че около 13 часа в района на поща в жк „Тракия“ било откраднато портмонето й с над 600 лева, което носела в найлонова торба. Образувано е досъдебно производство и са предприети действия по изясняване на обстоятелствата около постъпилата информация. 

Отново в Тракия при предприети бързи действия служители на Пето РУ задържаха извършител на грабеж в Пловдив. Половин час след полунощ вчера 33-годишна жена се оплакала в районното управление, че до блок 97 в жк „Тракия“ непознат отнел мобилния й телефон. В резултат на организираното издирване малко по-късно криминалистите влезли в дирите на автора – 29-годишен от Павел Баня. С полицейска заповед мъжът е задържан за 24 часа. Предстои материалите по образуваното досъдебно производство да бъдат внесени в районната прокуратура. 

TrafficNews.bg