Гонкаджията, предизвикал мелето с четири коли на магистралата край Пловдив, остава зад решетките. Преди дни Районен съд е определил най-тежката мярка за неотклонение спрямо 19-годишния мъж от Хасково.  Оказва се, че той е участвал в канал за превоз на нелегални мигранти. Той е бил преследван от служители на МВТ още от Ихтиман.

Припомняме, че инцидентът стана на 22 юли сутрин на 112-ти км на аутобана в посока Бургас. В него са участвали четири коли.

Около 9:00 часа служители на областната дирекция на МВР подали сигнал за спиране на лек автомобил „Фолксваген“, пътуващ в посока Бургас.

Вместо да се подчини на полицейското разпореждане, водачът подал газ и продължил по пътя си. В района на 112-ти км „Фолксваген“-ът преминал между два успоредно движещи се автомобила и блъснал единия от тях.

49-годишна жена бе пострадала. Тя бе откарана в болница за обстойни прегледи. 

19-годишен е гонкаджията, предизвикал мелето на магистралата край ПловдивВсички коли, участвали във верижното меле на магистрала Тракия, вече са репатрирани

По делото е установено, че младежът се движел по автомагистрала „Тракия“ в посока към Пловдив. Полицейски служители направили опит да го спрат на два пъти, край Ихтиман и Пазарджик, но той не се подчинил на разпорежданията.

При преминаването по автомагистралата, в района на Пловдив, 19-годишният  видял полицейски патрул. Той отново направил опит да избяга, но се ударил с автомобила си в две други коли.

В едната от тях е пътувала и пострадалата 49-годишна жена. Полицейските служители трябвало да извършат проверка на автомобила, управляван от хасковлията във връзка с подаден сигнал за подпомагане на чужди граждани незаконно да премината през страната.

По този случай е образувано досъдебно производство в Районна прокуратура-Пазарджик.