На два сигнала за посегателства от търговски обекти се отзовали в неделя служителите на реда в областния град. Около 8.15 ч. патрул на Първо РУ бил насочен към магазин на ул. „Македония“, където мъж преминал след касовата зона с неплатени захарни изделия за около 70 лева.

Междувременно към 17 ч. подобна намеса се наложила и от екип на Шесто РУ, след като охранители в търговска верига на ул. „Герлово“ заловили клиент при опит да задигне 7 шоколада. И двамата извършители са известни на полицията за кражби. Задържани са за едно денонощие, а по случаите – образувани проверки под наблюдение на районната прокуратура.

Друго престъпление е станало и в село близо до Стамболийски. Двама мъже са били заловени в момент на незаконна сеч от държавния горски фонд в землището на село Скобелево. На сигнала от инспектори към РДГ – Пловдив се отзовали в неделя по обяд служители от РУ-Стамболийски.

На място са задържани двама жители на Пещера, които с моторен трион отрязали над 34 кубика немаркирана дървесина, без необходимите разрешителни документи. Срещу извършителите са започнати бързи производства.