След сигнал на TrafficNews, ГДБОП разследва измамницата, представяща се за служител на А1.  Както вече ви информирахме, жената подведе стотици потребители на Фейсбук с фалшива игра от името на мобилния оператор.

Младата дама обяви за стартирала томбола с големи финансови награди, а схемата изглежда е проработила. Екипът на TrafficNews се свърза с телекомуникационната корпорация, откъдето мигновено стартираха разследване по случая.

Внимавайте: Жена мами потребители на Фейсбук с фалшива игра, много се вързахаВзимаш 1000лв., ама ѝ връщаш 500лв! Оферта?

Днес стана ясно, че служители на Главна Дирекция "Борба с организираната престъпност" вече разследват измамницата. 

А1 обяви официалното си становище по случая. Ето го и него:  

„Бихме искали да благодарим на TraffiNews.bg, че ни посочи случая с потребител на Facebook, който се представя за служител на компанията и кани други потребители да участват в томбола с награди. Това е опит за измама и потребителите не трябва да се поддават на подобни покани. А1 няма практика да организира подобни томболи и всички наши инициативи са обявени и достъпни на A1.bg и официалните ни профили в социалните мрежи.

Компанията вече предприе необходимите действия за преустановяването на този опит за измама и съдейства на компетентните органи за разкриване на извършителите. Въпреки това съветваме нашите клиенти да не се доверяват сляпо на предложения от името на А1, включително електронни писма, чатове във Viber и Facebook, когато те не идват от официален уебсайт, телефон или профил на компанията. Измамниците често използват нашето лого и други елементи на корпоративната идентичност на А1, за да подведат потребителите. Поради тази причина те трябва винаги да проверят информацията и да не предприемат прибързани действия”,  гласи изявлението на телекомуникационната корпорация.

„Към момента няма регистрирани случаи на наш клиент, който да е търсил „печалбата си” от наш физически магазин”, коментираха от отдел „Външни комуникации”.