Жена мами потребители на Фейсбук с фалшива игра от името на мобилния оператор А1.

Младата дама представя себе си за служител на А1, като обявява за стартирала томбола с големи финансови награди. Това стана ясно от сигнал на възмутен читател на TrafficNews, който се натъкнал на страната оферта.

Условието за игра според дамата е много лесно и просто–трябва само да публикуваш коментар под официалния ѝ пост във Фейсбук. По този начин заявяваш намерението си да вземеш участие в томболата. След като си регистрирал желание, тя изпраща лични съобщения, в които разяснява условията.

Жената говори от името на мобилния оператор, като обявява и за партньорство с онлайн казино Winbet. Според нейната информация, играта е на стойност от 1000 лв, като особеното в случая е, че печалбата е гарантирана за всеки потребител на А1. При желание да участваш обаче се налага да делиш печалбата си на две с измамницата.

От информацията на момичето разбираме, че с остатъка от сумата, наброяващ 500 лв., имаш възможност да отидеш в официален физически магазин на мобилния оператор, за осребряване на сумата, или за получаване на подарък на близка до сумата стойност.

След проверка става ясно, че голям брой хора са се подвели от нейната оферта. Момичето публикува в профила си във Фейсбук, че благодари на хората, които ѝ се доверяват и печелят от играта.

Репортер на TrafficNews се свърза с А1 България, за да потърси официалното им становище по темата.

Мениджър "Външни комуникации" коментира, че подобни опити за измами с името на мобилния оператор на се прецедент. 

„Веднага стартираме процедура по отстраняване на фалшивите новини от профила на жената. Схемата е неприятна и най-вероятно е постигнала успех. Ще се постараем да я спрем възможно най-бързо”, обявиха оттам. 

След като проверката им установи какви са нарушенията, А1 ще излезе с официално изявление. Очаквайте подробности!