Ивайло Велинов Младенов - свидетел по делото “Октопод”, е задържан за стрелбата на столичния булевард “Черни връх”, съобщава вестник Труд. През 2012 г. Младенов е бил охранител на Алексей Петров и е давал показания пред съда По телефона Петров категорично отрече негов служител да има нещо общо със стрелбата.

Младенов е задържан за 72 часа. Той е обвинен за нанасяне на средна телесна повреда на двама души с огнестрелно оръжие. Текстът от Наказателния кодекс предвижда от 2 до 10 г. затвор. В четвъртък Софийският районен съд ще гледа искане на прокуратурата охранителят да остане за постоянно в ареста.
Както писа “Труд”, стрелбата стана към 17,45 ч в понеделник на 200 метра от мол “Парадайз”. При нея бяха надупчени в краката Марио Петров и Григор Илиев. Очевидци разказаха, че преди гърмежите в странична улица е имало як бой между група мъже, след което двама от тях се опитали да избягат по булеварда и били застигнати от куршуми. Свадата започнала, след като Марио и Григор били забелязани да се навъртат край колите в охранявания периметър на офис сграда. Когато Младенов отишъл при тях да ги пъди, те се нахвърлили върху него с шамари и ритници. Двамата имат крими досиета, а охранителят твърди, че е стрелял при самоотбрана.

“Чух как охранители обясняват по телефона на полицията, че е била нападната охраната на Алексей Петров”, каза пред Дарик радио Калоян Каравачев, работещ в търговски обект наблизо.

 Пред съда Младенов потвърди, че е охранител на Петров. Каза, че преди това бил и приятел на Устинов. Заедно ходели на лов. После обаче спрял да поддържа връзка с него, защото се възмутил от поведението му. Младенов разказа, че Тетевен е “вдигнал ръце” от Устинов. Определи го като “измамник”. И заяви, че от години бил безработен, но живеел нашироко - купувал коли, джипове, пушки. Заяви и че Устинов се хвалил, че бил “снайперист в НСО”, но такава длъжност там нямало. “Устинов си прави каквото си иска, чувства се безнаказан. Пребива хора. В прокуратурата в Ловеч има много жалби срещу него. Влиза в къщите на хората, гърми гълъби”, каза Младенов.

Още новини от деня може да видите ТУК

TrafficNews.bg