Фалстарт на делото срещу пияния и дрогиран шофьор, който уби таксиметров водач на моста на Адата.

Припомняме, че тежкият инцидент стана на кръстовището между булевард "6 септември" и моста на Адата. На място загина 60-годишен водач на такси. Фаталният сблъсък е бил на 3 август около 3.45 часа.

БМВ, управлявано от 23-годишния Александър Димитров, не спря на знак „Стоп“ и блъсна друг автомобил – такси. Шофьорът, причинил тежката катастрофа бе с положителни проби за алкохол и наркотици.

Пияният и друсан пловдивчанин, убил таксиметров шофьор на Адата, ще отговаря пред ТемидаАлександър бил без книжка, с близо 2 промила алкохол и дрогиран с кокаин

Днес Александър Димитров се изправи за първи път пред Окръжен съд. Той се представлява от четирима адвокати- Константин и Йордан Давчеви, Снежина Почева и Желязко Почев.

Ход на разпоредителното заседание обаче не бе даден. Причината – Димитров не е получил в седем дневен срок преди заседанието призовка, както и препис от обвинителния акт. Въпреки, че Александър бе в съдебна зала, процесът срещу него не може са стартира поради процесуалното нарушение.

В съдебна зала бяха родителите на момчето. Близките на починалият таксиметров шофьор не се явиха, но бяха представлявани от адвокат, който депозира молби за конституиране на семейството като частни обвинители.

Така делото бе отложено за края на януари, когато Александър Димитров отново ще застане пред магистратите.