23-годишният водач на БМВ-то, отнело живота на таксиметров шофьор през август 2019 година в Пловдив, застава пред съда. Припомняме, че тежкият инцидент стана на моста на „Адата”. На място загина 60-годишен водач на такси. Фаталният сблъсък е бил на 3 август около 3.45 часа на кръстовището на бул „Шести септември” и моста на „Адата”.

БМВ, управлявано от 23-годишния Александър Димитров, не спря на знак „Стоп“ и блъсна друг автомобил – такси. Шофьорът, причинил тежката катастрофа бе с положителни проби за алкохол и наркотици.

Според обвинителния акт, Димитров, собственикът на БМВ-то - Щерьо Атанасов и техни приятели  били на годеж в Столипиново, където употребили алкохол, а Александър и кокаин. Около 00,45 часа заваляло дъжд и Атанасов поканил компанията в автомобила му. Там продължили да пият.

Подсъдимият Димитров  предложил да идат с колата на бар, но само Щерьо се съгласил. Тъй като не се чувствал адекватен от изпития алкохол, той отстъпил управлението на БМВ-то на Александър, който нямал шофьорска книжка.

На кръстовището до моста на Адата БМВ-то се движело със 101 км/ч, не спряло на пътния знак за път без предимство и се ударило в движещия се по път с предимство лек автомобил „Дачия“, управляван от таксиметровия шофьор, който загинал на място.

Днес Александър Димитров ще се изправи за първи път пред съда. По време на разпоредителното заседание ще стане ясно дали виновният водач ще признае вина или ще поиска да се разпитват всички свидетели по делото.

правоспособност за управление на моторно превозно средство.

Шофьорът от "Адата", убил таксиметров шофьор, твърди, че не е бил зад волана