Фалшификаторът Иван Богоев остава зад решетките, предаде репортер на TrafficNews.bg. Адвокатът на фалшификаторa заявиха, че той е в изключително лошо здравословно състояния – без един бъбрек, с хипертония, с онкологично заболяване и други. Според адвокат Мирослав Каварджиков той трябва да има специфични климатични условия, за да може да бъде в добро здраве.

Съдът обаче не взе предвид апелите на адвокатите и постанови мярката „задържане под стража” на Богоев. В мотивите на съдия Атанаска Анастасова е записано, че фалшификаторът вече е осъждан за подобно престъпление и няма опасност да се укрие, но може да извърши друго деяние. Освен това съдиа Анастасова прецени, че в ареста Богоев може да получи достатъчно адекватно лечение на заболяванията си.

След като чу мярката от съда, Богоев заяви, че той е жертва на големия журналистически отзвук и допълни, че не е печатал подобни фалшиви документи.

28-годишната Анна Калева, която също бе арестувана за нелегалната печатница в квартал „Кършияка” е пусната под гаранция от 10 000 лева. Самата тя не присъства в залата.

Още по темата ТУК

TrafficNews.bg