Нецензурирана версия на видеото от смъртта на 18-годишния ученик беше публикувано в интернет. На него се вижда как той се обръща към майка си, може би за да я успокои, а в следващия момент се свлича на земята. Докато Цецка се опитва да върне в съзнание своя син, приятелката му Грета започва да вика за помощ. Около падналото на земята момче има общо четирима мъже, включително и единия от двамата братя, които поне в първоначалния момент стоят безучастни.

Както по-рано писахме, Тодор е имал сърдечни проблеми. Патоанатомите подозираха и микроинфаркт. Аутопсията обаче сложи точка на версиите за смъртта. 

Според официалната аутопсията, 18-годишният Тодор Йорданов се е задушил, защото си е глътнал езика. 

TNS.bg припомня, че по тялото и главата на 18-годишния Тодор имало 28 охлузвания. Това са установили патоанатомите. Доказано е, че младежът е носил бокс със себе си, приятелката му е потвърдила това пред съдия. Част от нараняванията по ръцете му сочат, че е бил с бокс в дясната ръка. От свидетелите се знае, че след нападението той е пуснал бокса на земята и друго момче - негов приятел, го е взел, прибрал го е в джоба си и след това го изхвърлил на 15-20 метра от мястото на инцидента. Въпреки огледите обаче предметът не е намерен.

Късно снощи съдът във Враца постанови домашен арест за двамата братя. 

Десислав и Иван Дамянови, известни като Поничките, са обвинени в предумишено убийство. Прокуратурата настояваше те да останат зад решетките за постоянно, тъй като има опасност да се укрият.

По закон братята могат да получат наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право на замяна.

"Момчето, когато падна до мен, аз лично съм му вадил езика, за да го спася, аз мислех, че си е глътнал езика. Нямам какво да кажа, съжалявам за момчето. Ако може - домашен арест”, каза един от биячите - Десислав.

„Момчето първо ни атакува, един удар не сме му нанесли. Имаше втори човек, който се намеси на нова страна, вторият човек прикри бокса”, добави Иван.

TNS.bg