Жертва на 28- годишен пловдивчанин Владимир Димитров, измамил двама души с обещания за доставка на  автомобили от Германия, се свърза с TrafficNews.bg, за да разкаже как е пострадал. 

Трифон Радев е един от многото пострадали от измамника.През 2009 година Владимир и баща му Димитър живеели на квартира в жк Тракия. Потърпевшият бил техен комшия повече от 10 години. Двамата се похвалили, че се занимават с внос от Германия и продажба на автомобили. Радев бил заделил сума за нова кола и решил да се довери на Димитрови. Той им броил 4900 лева с обещание, че срещу тях ще получи "Хонда Сивик" от Германия. Сумата е трябвало да бъде предадена, за да се капарира автомобилът, който Трифон харесал в немското mobile. След седмици, когато u.rekjcj започнал  да търси двамата мъже и да пита какво става с колата, те започнали да го лъжат, че има проблем с превода на документите. След няколко седмици сменили версията и казали, че автовозът е развален. Лъжите продължили още няколко дни, докато един ден просто спрели да отговарят.

След няколко месеца Радев  срещал бащата на Владимир-Димитър. Накарал го да подпише записна заповед, че или ще докара колата или ще върне парите. 

Нито едно от двете неща не се случило и Трифон подал  жалба в полицията. Стигнало  се до съд и бащата на Владимир бил осъден да възстанови взетата сума и да заплати разходите по делото.

„До ден днешен обаче не съм взел и една стотинка от тях. Те нямаха нищо на тяхно име. Издирвах ги, но те изчезнаха от квартала. Дочух, че се подвизават в Кючука, но там са завлекли също  много хора и са избягали в Нареченски бани, от където е Димитър, бащата на Владимир. Те действат в комбина и знам, че много повече хора са се опарили от схемите им. Само аз имам да взимам от тях 11 хиляди лева.Така, че измамите са в много по големи размери от тези, които се пишат в медиите”, категоричен бе Трифон Радев пред репортер на TrafficNews.bg.

Тази седмица Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт в съда срещу Владимир за измама с цел имотна облага. Той е завлякъл със същите обещания още двама пловдивчани с обща сума от  5 478 лева. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg