От полицията разпространиха снимки на нападателите на баба Атанаска в Белозем и призоваха всички, , станали жертва на престъпление, извършено от тях да подадат сигнал.

Без коментар и със забрана да бъдат снимани останаха нападната баба Атанаска и синът й. Те благодариха на полицията за свършената работа и заявиха, че няма да коментират повече. Възрастната жена е добре след преживяното, тя се възстановява и си е вече в дома си в село Белозем. Това каза брифинг кметът на селото Виолета Петрова. Оказва се, че нападнатата жена е съдействала изключително на полицията и прокуратурата и благодарение на нейните спомени са успели да идентифицират тримата нападатели.

„Когато е била нападната един от мъжете е допрял нож в гърлото й. Пострадалата Атанаска е запомнила в детайли оръжието, а след това го  е описала на разследващите. Именно този нощ е бил открит у един от задържаните“, каза зам. окръжният прокурор Галин Гаврилов.

По време на брифинга на Окръжна прокуратура и ОД на МВР Белозем присъстваха и местни жители. Те бяха категорични, че са по-спокойни след ареста на тримата рецидивисти и се надяват за напред полицията да бъде в малките населени места.

 Припомняме, че в началото на февруари 87-годишната Атанаска бе обрана от крадци. След обира тя била блъсната на земята, в следствие на което е със счурпен крак и бе приета в болница. След случилото се проведе мащабна полицейска акция, при която бяха задържани 42 души. На място пристигнаха главният прокурор Иван Гешев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

След разследване, продължило няколко месеца са установени тримата извършители.

Арестуваха трима рецидивисти за жестокото нападение над възрастна жена в БелоземПловдив е пример за това как полиция и прокуратура работи в синхрон за опазване спокойствието на хората, коментира директорът ст. комисар Йордан Рогачев