Трима мъже са арестувани за нападението на възрастна жена в Белозем. Припомняме, че в началото на февруари 87-годишната Атанаска бе обрана от крадци. След обира тя била блъсната на земята, в следствие на което е със счурпен крак и бе приета в болница. След случилото се проведе мащабна полицейска акция, при която бяха задържани 42 души. На място пристигнаха главният прокурор Иван Гешев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

След разследване, продължило няколко месеца са установени тримата извършители, съобщи зам. окръжният прокурор Галин Гавраилов. Той даде подробности за тежкото престъпление. Единият от мъжете е съборил възрастната жена , като при падането тя е счупела бедрото си. Другият извършител опира нож в гърлото на жертвата и я заплашва, че ще я заколи, след което тримата извършители започват да претърсват къщата. Изнесени са бойлер, два телефона, микровълнова печка и др. Възрастната жена е била изключително наблюдателна и е запомнила ножа, с който е била заплашена. Това в последствие е помогнало при иденетифициране на извършителите. 

Извършителите са идентифицирани и задържани. На тримата извършители са повдигнати обвинения за грабеж, като единият е рецидивист, уточни Гавраилов. Единият от задържаните - Ангел от Чирпан е с 4 присъди. Вторият Тодор е извършил 11 престъпления с други лица. Най- високата му присъда е 7 години. Третият съучастник - Атанас е с 6 присъди. Към момента срещу тях няма висящи дела. 

"И тримата са с криминално минало. Надявам се събраните доказателства да намерят продължението на своя живот за дълго време в затвора" коментира зам. окръжният прокурор. 

Тримата са живели в Белозем. 

Наказанието , което се предвижда за това престъпление е от 5 до 15 години. Те са с мярка за неотклонение задържане под стража от съда

"Има изключитело важна тенденция за намаляване на битовата престъпност. Пловдив е пример за това как полиция и прокуратура работи в синхрон за опазване спокойствието на хората. Резултатите са налице" заяви директорът на полицията ст. комисар Йордан Рогачев. 

След провеждането на специализираната операция през февруари в Белозем няма нападения. Следващата операция беше на територията на Кричим и Перущица. Там също броят на престъпленията е паднал. 

Представители на местната власт благодариха на полицията и прокуратурата.