Георги Енев е взимал по 1000 лв. за извършване на фалшива кремация на починали. Това обяви на свой брифинг специализираната прокуратура, откъдето определят този случай като абсолютен прецедент за българската история.

Припомняме, че по оперативна информация Енев направи признание, че е заровил близо 50 тела. Пред прокурорите обаче той отрекъл тази информация.

Задържаният за седемте трупа на възрастни хора край София призна за още 50 *Той е на 51 години и е криминално проявен

„Лицето не се признал за виновен. Твърди, че е станала грешка. Всички версии ще бъдат проверяване“, заявиха оттам.

Все още не се знае колко хора са били засегнати от потресаващата схема на Енев. Предполага се обаче, че той е действал сам в начинанието си.

 „Между труповете общото засега е само погребалната агенция. До момента е идентифициран само един от труповете. Починалият е живеел сам в Банкя, а след смъртта му неговите синове са уредили кремацията. Месец по-късно те получили и урната с пепел“, заяви комисар Стойно Цветков.

От крематориума в София обаче са отрекли да са извършили кремация на конкретното лице, починало през януари месец на 2022г.

На мястото, където са заровени труповете край Банкя, има следи от влаченеЗадържаният погребален агент е Георги Енев

И към този момент към СДВР продължават да постъпват сигнали на хора, които са използвали услугите на Георги Енев. Те заявявали разтревожени, че може да са станали жертва на измамата му.  В момента се установяват сумите, които са били заплащани на задържания.

От извършена аутопсия е установено, че изровените вчера трупове са на три жени и четирима мъже. Все още не са установени следи от насилие, но предвид разложителния процес на труповете, такива не са категорично отречени.

Случаят представлява прецедент, поради това делото се гледа и от районна прокуратура. СГП осъществява методическа помощ на СРП.

Повече по темата в развитие, следете тук:

Полицията заловила погребалния агент, докато заравял поредното тялоЕнев е признал за над 50 трупа

Откриха 7 трупа, заровени в гора край СофияСпоред наши източници това са хора, които са били настанени в хоспис и след смъртта им е трябвало да бъдат кремирани