На мястото, където са заровени труповете край Банкя, има следи от влачене. В храстите е намерена и обувка, предаде репортер на TrafficNews.

Както вече съобщихме, задържаният погребален агент е Георги Василев Енев. Мъжът бе арестуван на местопрестъплението, докато заравял труп. Дупките, в които били полагани телата, са дълбоки едва 40 см.

Той е взимал пари от близки на починали за кремация, която обаче така и не се случвала. Първоначално е признал за 50 трупа, заровени край Банкя. Впоследствие обаче пред прокуратурата отрича. 

По наша информация във фирмата на Енев са работили 10 души. Повечето от тях нямат шофьорска книжка, но въпреки това карали буса, с който са пренасяни труповете на възрастните хора. Вътре са намерени и празни ковчези.

Полицията заловила погребалния агент, докато заравял поредното тялоЕнев е признал за над 50 трупа

Припомняме, че Енев е от село Иваня, което се намира край Банкя. Той е криминално проявен. Преди 3 години продал къщата на майка си там и купил апартамент на морето. Разведен е и има дъщеря. С криминално досие е. На негово има са регистрирани две траурни агенции. Бусът на агенцията, с който е работел, е регистриран на името на 23-годишна жена на име Никол Ринкова.  

При разговор със съпруга ѝ - Богомил Ринков, собственик на друга траурна агенция, той заяви, че колата е продадена преди година и половина на Енев.

"Потресен съм. Това е много ужасяващо. Ако знаехме и ние щяхме да подадем сигнал. Тези негови действия ще ударят по целия ни бизнес. Не е морално, не е законно. Ужасно е!", каза Ринков.

Задържаният за седемте трупа на възрастни хора край София призна за още 50 *Той е на 51 години и е криминално проявен

Очаквайте подробности!